HSSE Manager

Solliciteren
Onbepaalde duur - Voltijds - Master

Wat houdt de functie in?

Ben jij gepokt en gemazeld door alles wat met veiligheid, gezondheid en milieu te maken heeft? Loop jij warm voor een organisatie waar je een gezonde uitdaging vindt? En heb je daarenboven zin om mee te werken aan de werf van de eeuw, waarmee we van Antwerpen een mobiele en meer leefbare regio maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lantis, de vroegere Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, die instaat voor de realisatie van de Oosterweelverbinding en de daarbij horende leefbaarheidsprojecten, heeft momenteel een plekje vrij voor een dynamische en gepassioneerde HSSE Manager.

Wat houdt de functie in?

 • Je tekent het HSSE beleid uit zodat we als organisatie voldoen aan de eisen en wetgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden (waaronder veiligheid en gezondheid), milieu en bewaking van werven. Lantis wil op het vlak van veiligheid binnen infrastructuurwerken toonaangevend zijn.
 • Je draagt het beleid uit naar alle werknemers in de organisatie door middel van trainingen, workshops en het installeren van een veiligheidscultuur.
 • Je organiseert en voert interne en externe audits uit.
 • Je maakt studies en stelt risico-analyses, -inventarisaties en -evaluaties, milieuaspectenanalyses, jaarplannen en jaarverslagen op in functie van werkveiligheid en voert een preventief actiebeleid uit.
 • Je analyseert veiligheidskwesties en stelt verbeterplannen op.
 • Je zorgt voor het verkrijgen, behouden en beheren van ISO-certificering.
 • Je adviseert het managementteam en lijnmanagement. Je rapporteert rechtstreeks aan de CEO.
 • Je voert overleg met de organisatieafdelingen en stakeholders en fungeert als hun aanspreekpunt.

Wat we van jou verwachten

 • Je beschikt over een masterdiploma (bij voorkeur in Engineering) en hebt affiniteit met technische omgevingen cf. infrastructuurwerken, of een sterke interesse om je hier op korte termijn in te verdiepen. Je hebt een attest preventieadviseur.
 • Je kan relevante ervaring voorleggen binnen Health, Safety, Security & Environment. Je hebt ervaring met organisatiebeheersing (interne controle) en de ontwikkeling van management tools en rapportering: dashboards, KPI’s,
 • Je bent gepassioneerd en voelt je intrinsiek verantwoordelijk om je kennis te delen en je draagt het belang van veiligheidsprocedures op een positieve en inspirerende manier uit en over alle betrokken partijen van diverse niveaus
 • Je bent een enthousiaste katalysator en positieve challenger van de status quo. Als business enabler creëer je draagvlak voor HSSE. Je voert beleid maar bent tegelijkertijd hands-on en organisatorisch sterk, en je zorgt dat het vooruit gaat.
 • Je bent oplossingsgericht en analytisch, je bent kritisch maar ook verbindend in het uitdragen van de HSSE visie
 • Je spreekt vlot Nederlands en Engels, kijkt proactief naar “waar staan we” en “waar gaan we naartoe”. Je toont initiatief, brengt mensen samen en weet ze te overtuigen door onderbouwde argumenten met het oog op effectieve oplossingen.
 • Kennis van de Belgische regelgeving voor overheidsopdrachten is een plus. 

Wat je van ons mag verwachten

 • Je krijgt een aantrekkelijk en marktconform salarispakket dat rekening houdt met jouw ervaring, aangevuld met een brede waaier aan extralegale voordelen zoals maaltijd- en eco-cheques, hospitalisatie-, en groepsverzekering, thuiswerkvergoeding, bonus …
 • Lantis biedt een flexibele werkomgeving die de goede balans tussen werk en privé wil waarborgen met thuiswerk en flexibele werkuren. Zo zorgt lantis voor een gezinsvriendelijke werkomgeving en haalt ze tegelijk ook wagens uit de file. Je kan rekenen op enthousiaste collega’s die samen met jou aan de slag gaan.

Bijkomende informatie

De selectieprocedure voor deze vacature loopt via een externe partner. Interesse in deze vacature? Neem contactdan contact op met onze partner B\DK - Bouteligier & De Kerf op het nummer 03-201 49 40 of mail ASAP uw recent CV met motivatiebrief naar B\DK - Bouteligier & De Kerf, Berrélei 30, 2930 Brasschaat, t.a.v. Inge De Kerf, inge.de.kerf@b-dk.be Strikt vertrouwelijke behandeling van uw kandidatuur.

Vragen

Eline Wouters


HR Assistente
Stel een vraag

Deel deze vacature